Martinović: Kapa prijetila da će mi se krvi napiti
Momčilo Mošo Martinović

"Uznemirujuće i opasne prijetnje"

Martinović: Kapa prijetila da će mi se krvi napiti

Ukoliko nadležni državni organi utvrde da sam predvodio momke u kapuljačama koji su napadali predstavnike opozicije, snosiću pravnu i svaku odgovornost, napisao je na svom Facebook profilu funkcioner Demokratske partije socijalista sa Cetinja Momčilo Mošo Martinović.

“Ukoliko se dovedem u vezu sa bilo kojim dešavanjem ili činom za koji sam, opet tvrdim, apsolutno nevin, spreman sam da snosim i pravne i sve druge posljedice, koje se mogu sprovesti, a takođe izjavljujem da automatski podnosim ostavke na sve javne funkcije, koje obavljam u ovom trenutku i sa svih se trajno povlačim”, napisao je on na svom Facebook profilu.

Martinović je podnio krivičnu prijavu protiv kandidatkinje za odbornicu URA-e Marije Kape, koja je juče privedena i nakon toga puštena da se brani sa slobode.

On tvrdi da mu je na dan izbora prijetila.

Martinović je naveo da prijavu nije podnio na dan izbora, jer nije želio da podgrijava ionako usijanu atmosferu tog dana.

“Sačekao sam da se strasti spuste i da to ide tokom, kako to radi sav civilizovan svijet, kroz institucije sistema. Međutim, i kao takve protumačene su da sam doveo u neprijatnu situaciju majku dvoje djece i njenog supruga, koji su me na pravdu Boga optužili da sam učestvovao lično u određenim akcijama prskanja i batinanja određenih grupacija na dan izbora i da će mi se zbog toga krvi napiti.  To su za mene teške riječi, uznemirujuće i opasne prijetnje, kako sam naveo i u samoj prijavi, opasne za mene i za moju porodicu, jer želim da napomenem da imam troje male djece za koje se iskreno plašim, kako će se pojedinci ophoditi prema njima i da li je njihova bezbjednost u takvim okolnostima dovedena u pitanje, odakle god one došle, bilo da su došle od žene, muškarca ili bilo od koga", kazao je Martinović.

Kaže da od istine neće odustati.

"Mošo Martinović nije neprijatelj Cetinja i da nije neprijatelj bilo kojem pojedincu i da ne može biti veći neprijatelj od onih koji su unijeli ovo sve među nama Cetnjanima. Jer oni su došli, pokušali i otišli. A mi ostali da živimo zajedno", napisao je između ostalog on.