Danas nas očekuje smak svijeta?
Ilustracija

Stiže planeta Nibiru

Danas nas očekuje smak svijeta?

Iako su već dva puta pogriješili oko datuma kraja svijeta, teoretičari zavjera tvrde kako danas možemo da očekujemo - apokalipsu.

Teoretičari zavjera uvjereni su kako će Planeta X poznata i kao Nibiru danas udariti u zemlju, što će uzrokovati apokaliptične potrese širom svijeta.

Učinci se već osjećaju, s obzirom na brojne potrese koji su pogodili zemlju posljednjih mjeseci, ali i zbog pojave misterioznih bljeskova uslijed potresa koji se teško objašnjavaju, a viđeni su u septembru nakon razornog potresa u Meksiku.

Portal Planet X News tvrdi kako Planeta X već utiče na Zemlju, što se vidi kroz erupcije vulkana, potrese i jake oluje koje su pogodile svijet.

"Planeta X definitivno ometa Sunce i utiče na zemljine okeane, tektonske ploče i elektromagnetsko polje", pišu oni.

Tvrde i kako „svjetska elita“ zna sve o približavanja planete Nibiru, te da su se pripremili na udar.

"Elita ima svoje podzemne baze spremne na jugozapadu SAD-a. Kina je takođe izgradila svoje, kao i Rusija. Jedino Rusi imaju jednu bazu namijenjenu običnim građanima Moskve", tvrde teoretičari zavjera.

Ali, NASA tvrdi kako planeta Nibiru ne postoji.

"Već su dva puta ove godine odgađali udarac te planete. Prvo su najavljivali apokalipsu za 23. septembar, pa su je pomjerili na 21. oktobar, a sada tvrde da će biti 19. novembra. Iskreno, da je Nibiru stvaran, a definitivno nije, zvuči kao da je zapravo riječ o ogromnoj pahuljici", kaže Dejvid Morison, astronom iz NASA-e.

Večernji list

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.