Beker: Balon je pukao, Novak je ostao bez vazduha i još ga nije povratio
Beker i Đoković

Beker: Balon je pukao, Novak je ostao bez vazduha i još ga nije povratio

Boris Beker, nekadašnji trener Novaka Đokovića, izjavio je da se mnogo toga promijenilo u životu njegovog nekadašnjeg pulena u posljednjih godinu dana, prenosi B92.

Beker je istakao da se Đoković “izduvao” poslije osvajanja Otvorenog prvenstva Francuske i da od tada ima mentalnu barijeru kako da se vrati na prepoznatljiv nivo.

“Ne možete izgubiti servis ili forhend tokom noći, problem je psihičke prirode. Mnogo toga se promijenilo od osvajanja Rolan Garosa prošle godine. To mu je bio životni san, balon je pukao, Novak je ostao bez vazduha i još ga nije povratio”, rekao je Beker. 

Njemac, koji je bio u timu Srbina više od tri godine, kaže da su se u međuvremenu pojavile i druge teškoće. 

“Svlačionica ne spava – vidite slabosti kod najboljeg na svijetu i želite njegov skalp. Čitaju mu govor tijela, a drugi problem jeste što počinju pametnije da igraju protiv njega. Kada dominirate toliko dugo i osvajate brojne titule, situacija će se u jednom trenutku sigurno preokrenuti. I dalje ima 29 godina i vremena da okrene brod u pravom smjeru, ali to mora da učini vrlo brzo”. 

On se potom ponovo osvrnuo na sjajan početak sezone Rodžera Federera. 

“Počeo je sezonu osvajanjem Australijan opena, Majamija i Indijan Velsa, ali me nije iznenadio jer je najboljih u istoriji tenisa i jedan od najvećih sportista svih vremena”, zaključio je Beker.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.