Suze i pjesma obilježile veče posvećeno Bojanu Bajramoviću
Foto: Sergej Zabijako

,,Kad se prijatelji sastaju”

Suze i pjesma obilježile veče posvećeno Bojanu Bajramoviću

Koncert godine, održan je u srijedu veče u velikoj sali KIC-a Budo Tomović, a najveća imena crnogorske muzičke scene okupila su se kako bi odala počast Bojanu Bajramoviću.

Uz njegovih 16 najvećih hitova koji su obilježili Bajramovićevu solo karijeru, crnogorski izvođači su još jednom pokazali da Bajramović nije zaboravljen.

Dugogodišnji predsjednik Udruženja estradnih umjetnika i osnivač manifestacije Montefon, kao i festivala narodne muzike, Bajramović, kako to u svom govoru reče njegov mlađi sin David, sigurno da bi bio sinoć ponosan i na svoje kolege, ali i na publiku koja ne samo da je ispunila salu do posljednjeg mjesta, već su pojedini bili spremni da stoje dva sata, samo da odaju počast crnogorskom muzičaru.

15801349102098648491509891856864572n

Početak je označila numera “Nije muški”, a sa emocijom u glasu muški se nosila Andrijana Božović. Svi koji su za života poznavali Bajramovića rado pričaju o njegovoj ljubavi prema rodnom gradu, a to je najbolje opjevao u pjesmi “Željo moja Podgorice” koju je sinoć u sali KIC-a izveo Igor Đurović.

Bojanov koncert vratio je, makar na kratko, na binu Ivana Čanovića koji se posljednjih nekoliko godina muzikom bavi iz hobija. Veče “Kad se prijatelji sastaju” opet je okupilo članove grupe No Name- Baneta Nedovića, Marka Prentića i Danijela Alibabića, a nastupili su jedan za drugim pjevajući Bajramovićeve hitove “Milena”, “Da mi je to što nije” i “Prijatelji”.

Kako je za života davao podršku upravo mladim pjevačima, Bojanu u čast pjevali su i Stevan Faddy i Bojan Marović koji su natjerali publiku da pjeva sa njima.

Bajramovićeva podrška nije izostala ni kad su muzičari sa dužim stažom na sceni, pa su Božo Bulatović, Bato Vujošević, Knez, Edo Abdović I Sergej Ćetković istakli da im je velika čast što su bili tu.

Još jedna koja je imala priliku da poznaje, pa I sarađuje sa Bojanom pjevajući mu prateće vokale bila je crnogorska pjevačica Biljana Mitrović koja je Bajramoviću pjevala prateće vokale.

Druženje prijatelja uz smijeh, aplauz, pjesmu, ali i suze završen je Bajramovićevim najvećim hitom “Evo zora”, a mikrofona se poslije više decenija latio autor kompozicije Mirsad Serhatlić, koji je imao vokalnu podršku od Šukrije Žutog Serhatlića i Zorana Kalezića, ali i ostalih učesnika koji su se pred kraj pjesme pridružili na sceni.

Kolektiv.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.