Zlatičanin zahvalio na priznanju
Dejan Zlatičanin

Najbolji sportista 2016.

Zlatičanin zahvalio na priznanju

Profesionalni bokser Dejan Zlatičanin najbolji je sportista Crne Gore u 2016. godini, u tradicionalnom 62. izboru Udruženja sportskih novinara (USN). Zlatičanin je priznanje zaslužio osvajanjem titule profesionalnog prvaka svijeta u lakoj kategoriji, u verziji WBC.

On je 12. juna u Veroni, američkom gradiću udaljenom 420 milja od Njujorka, prekidom u trećoj rundi savladao Frenklina Mamanija iz Bolivije.Zlatičanin se u Los Anđelesu priprema za odbranu titule šampionskog pojasa i borbu protiv Amerikanca Majkija Garsije, 28. januara u Las Vegasu. On se u video poruci zahvalio novinarima na izboru za sprtistu Crne Gore.

"Nijesam ni sumnjao u vaš izbor. Znam da vi najbolje znate i cijenite ono što radim. Hvala vam puno", kazao je Zlatičanin.

Njegov menadžer, Milorad Martinović, kazao je da su sportski novinari jedini kompetentni da prepoznaju i proglase sportistu Crne Gore.

"Priznjanje nam mnogo znači. Znači Dejanu koji će 28. januara odbraniti pojas. Nadam se da ćemo zajedno proslaviti taj uspjeh", kazao je Martinović.

Zlatičanin je u anketi dobio 75 glasova.

Atletičarka Kristina Rakočević dobila je šest, a karatistkinja Marina Raković tri glasa.

Po jedan glas novinara dobili su vaterpolisti Miloš Šćepanović i Vjekoslav Pasković, fudbaler Stefan Savić, bokser Predrag Radošević, automobilista Miloš Asanović, košarkašica Jelena Dubljević i košarkaši Nikola Vučević i Radomir Marojević iz Teoda.

Najbolji novinar u izboru USN je Dejan Panić iz Dana, a najbolji mladi novinar Aleksandar Popović iz Dnevnih novina.

Na svečanosti su uručene i diplome svršenim studentima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, koji su diplomirali u posljednjih šest mjeseci.

Rtcg/Mina

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.