Holandija sutra zatvara svoju ambasadu u Teheranu iz predostrožnosti

Holandija sutra zatvara svoju ambasadu u Teheranu iz predostrožnosti

Više zapadnih zemalja pozvalo je svoje građane da napuste Iran, navodeći da postoji rizik od iznenadne eskalacije postojećih napetosti u odnosima Teherana sa Izraelom

Holandija će sutra zatvoriti svoju ambasadu u Teheranu iz predostrožnosti, zbog porasta tenzija između Irana i Izraela, saopštilo je danas holandsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo je navelo da će sutra odlučiti da li će ambasada biti ponovo otvorena u ponedeljak, prenosi Rojters.

Više zapadnih zemalja pozvalo je svoje građane da napuste Iran, navodeći da postoji rizik od iznenadne eskalacije postojećih napetosti u odnosima Teherana sa Izraelom.

Mediji su juče preneli da se Izrael sprema za najgori scenario, da Iran direktno napadne Izrael, u znak odmazde za napad Izraela na iranski konzulat u Damasku u Siriji, u kojem je ubijeno nekoliko iranskih vojnih zvaničnika.

Izvor:Telegraf.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.