Šavnik plijeni prirodnim ljepotama, spremno dočekuju turiste

Šavnik plijeni prirodnim ljepotama, spremno dočekuju turiste

U Šavniku trenutno boravi oko 50-tak turista, a iz lokalne Turističke organizacije nadaju se dobroj sezoni, uoči prvomajskih praznika.

Branko Lazarević iz Turističke organizacije Šavnik pohvalio se u emisiji “Mreža” da im je prošla sezona bila najbolja od kad se vode podaci za turizam.

“Šavnik krupnim koracima postaje turistička atrakcija. Imamo povećan broj gostiju i povećan broj noćenja, pa nas je to povuklo da se što više angažujemo i da na najbolji način predstavimo naše prirodne ljepote”, kazao je on. 

POKAVNIKframe490506x900

U Šavniku trenutno radi jedan hotel i nekoliko etno-sela. Što se tiče privatnih smještaja, Lazarević kaže da je dostupna oko 50 privatnih bungalova i kuća. 

“U Šavniku ima mnogo toga lijepog da se vidi. Tu su prije svega kanjon rijeke Komarnice, kanjon Bukovice, Grabovice i Bijele, a i dva naša bisera Prošćenska jezera”, dodao je on. 

S obzirom da dolaze praznici, smještajni kapaciteti biće enormno popunjeni, tvrdi Lazarević. 

“Turiste očekuju bogat kulturno-zabavni program, a i razne sportske aktivnosti”, zaključio je on. 

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.