GI “21.maj”: Crnogorska sudbina i ovoga puta u rukama zapadnih saveznika

GI “21.maj”: Crnogorska sudbina i ovoga puta u rukama zapadnih saveznika

Podrška njemačkog kancelara i zvaničnog Berlina bržem učlanjenju Crne Gore u EU jeste ohrabrujuća vijest. Takođe, osnažena je nada da će Crna Gora uspjeti da dobije tzv. Ibar, što je posebno važno ako znamo da su crnogorske vlasti još uvijek udaljene od ispunjenja traženih uslova, navodi Građanska inicijativa '21.maj'.

“Izvršna vlast je očigledno nemoćna da ispuni sva privremena mjerila u oblasti vladavine prava, baš kao što je upitno da li će Vrhovni sud koji do sada nije pokazao privrženost EU konačno predložiti kandidata za predsjednika najviše sudske instance. Dodamo li ovome i svakodnevni Vučićev pritisak na Spajićevu vladu u cilju udaljavanja Crne Gore od Brisela, onda je sasvim jasno da je crnogorska sudbina i ovoga puta u rukama zapadnih saveznika”, navodi se u saopštenju.

Pritom, ističu, sve ovo ukazuje i na ograničenost Spajićevog razumijevanja šire politike.

“Naime, koliko je ekonomski štetno donijeti Zakon o sprječavanju pranja novca koji niti po jednoj EU direktivi ne podrazumijeva opstrukciju i demotivaciju legalnog biznisa, toliko je i politički štetno Spajićevo udvaranje velikosrpskim partijama koje mu po Vučićevom nalogu rade o glavi. To najbolje potvrđuje i kukavičluk crnogorske Vlade kada je riječ o bijegu od kosponzorstva Rezolucije o genocidu u Srebrenici. Ako Spajić i njegova jeftino kalkulantska stranka ne prestanu da, osim kadrovskih i upravljačkih promašaja, stalno prave ustupke malignom beogradskom režimu i njegovim crnogorskim skutonošama neka se ne čude kada u blisko vrijeme sva njihova prozapadna kampanja zaglavi u živom blatu antievropske politike”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.