Pejović: Ne treba privatizovati Budvansku rivijeru
Mijomir Pejović

Pejović: Ne treba privatizovati Budvansku rivijeru

Ne treba privatizovati Budvansku rivijeru, kazao je predsjednik Odbora direktora Budvanske rivijere Mijomir Pejović.

"Po mom dubokom uvjerenju Budvanska rivijera ne treba da se privatizuje. Podaci koje imamo za ovu godinu pokazuju da se može uspješno i kvaliteno raditi i kada je jedan subjekt u većinskom državnom vlasništvu. Podatak da u Budvanskoj rivijeri radi preko 400 zaposlenih. Ljeti sa sezoncima taj broj dođe do skoro 1000 dovoljno govori da odgovornost, stručnost i kadrovski potencijal koje ima Budvanska rivijera je na onom nivou koji je za prilike i potrebe crnogorskog turizma više nego dovoljan a to pokazuju i rezultati", kazao je Pejović u emisiji Link na Radiju Crne Gore.

Ako je neko i razmišljao u tom pravcu,  Pejović vjeruje da se nakon ovogodišnjih pokazatelja o tome više neće razmišljati.  

"Privatni kapital će uvijek htjeti da dođe do onoga što je srce Budvanske rivijere a to je Slovenska plaža. Ali ono što su naši planovi i interesi nijesu u skladu sa planovima privatnih investitora", kazao je Pejović.

Pejović je kazao da je 2023. godina bila najbolja za tu hotelsku grupaciju u posljednjih 20 godina i da brojni pokazatelji nakon devet mjeseci ukazuju na to.

"Po nekim našim sadašnjim procjenama i procjenama finansijskog sektora očekujemo da 2023. godinu završimo sa oko 3 miliona eura profita", kazao je Pejović.

On je napravio i poređenje sa prethodnim godinama.

"2005. kada je u sastavu Budvanske rivijere bio i Sveti Stefan tada je profit bio 75 hiljada eura ili 2012. profit je bio 246 hiljada eura i u poređenju sa rezutatima za 2023. je daleko ispod", kazao je Pejović.

On je istakao zadovoljstvo i brojem ostvarenih noćenja.

"Što se tiče i broja noćenja izuzetno smo zadovoljni, u poređenju a 2022. očekujemo da ćemo imati oko 430 hiljada noćenja u odnosu na 2022. kada je to bilo oko 308 hiljada što je pomak za preko 120 hiljada noćenja. Ukupan neto prihod na nivou društva u odnosu na 2022. godinu je za 49% veći broj noćenja je za 40% veći", kazao je Pejović u Linku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.