Pejović:Tužilaštvo da privede pravdi lica koja su oštetila budžet budvanske opštine za 4 300 000€
Mijomir Pejović

Pejović:Tužilaštvo da privede pravdi lica koja su oštetila budžet budvanske opštine za 4 300 000€

Skoro će dvije godine kako je crnogorska javnost upoznata sa podatkom da je bivša DPS vlast u Budvi ostavila opštinu bez milionske zemlje u centru Budve, na način što su odgovorni iz Sekretarijata za zaštitu imovine propustili pravo žalbe u redovnom sudskom postupku i omogućili ,,nasljednicima" porodice Anzulović poklanjanje zemlje koja je njhovim precima već plaćena, za šta Tužilaštvo već ima dostavljene dokaze, navodi Mijomir Pejović, poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore.

Pejović kaže da tužilaštvo treba da odgovori građanima i javnosti koje je mjere i zakonske radnje preduzelo i da li uopšte ima volje da riješi "ovaj toliko očigledni slučaj pljačke opštinske imovine".

"Iz priloženog dokaza se jasno vidi da su ,,preci" prodali Zemljoradničkoj zadruzi navedeno zemljište prema tržišnoj cijeni, zaključili kupoprodajni ugovor i bili isplaćeni. Da bi 50 godina kasnije njihovi ,,nasljednici" sa odgovornima iz opštinske vlasti fingirali sudski proces i na kriminalan način ponovo stekli imovinu koju su jednom već prodali", kaže Pejović.

Opštinsku imovinu, kako dodaje on, stečenu presudom Osnovnog suda u Kotoru,  a na koju tadašnja opštinska vlast Budve nije uložila žalbu, niti je njen zastupnik došao na glavnu raspravu, iako je uredno pozvan, nasljednici Anzulovića su prodali firmi ,,Oman internacional" za 4 300 000€.

"Sve ovo navedeno obavezuje Tužilaštvo da što hitnije otvori istragu i privede pravdi osumljičena lica", poručuje Pejović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.