Pejović: Javnost očekuje odgovore od SDT-a oko nestanka arhivskog materijala
Mijomir Pejović

Pejović: Javnost očekuje odgovore od SDT-a oko nestanka arhivskog materijala

Cjelokupna javnost Budve i Crne Gore očekuje odgovore od Specijalnog Državnog Tužilaštva, da konačno saopšti, da li je i koje zakonske radnje preduzelo, odnosno, da li je pokrenulo istragu u cilju utvrđivanja krivične odgovornosti funkcionera opštine Budva iz prošlog perioda i službenika područne jedinice Uprave za nekretnine u Budvi, koji su, nesumnjivo, podstrekavali i učestvovali u nestanku arhivskog materijala u pomenutoj područnoj jedinici Uprave za nekretnine u Budvi, poručio je Mijomir Pejović, poslanik Demokrata.

Prema njegovim riječima, sva dosadašnja saznanja upućuju, da se nestanak arhive dogodio u periodu od 2005. do 2007.godine i "konkretno se odnosi na dokumentaciju za poluostrvo Zavala, tačnije katastarske parcele 2928 i 3075, sve KO Budva". 

"Nepobitno je utvrđeno da za navedene parcele ne postoje popisni listovi i rješenja Komisije sa izlaganja na javni uvid za navedene parcele, jer bi se na taj način utvrdilo kako su se "naslednici Anzulovića" Svetlana i Boris Čukvas uknjižili i kasnije sa Opštinom Buvda razmjenili "svoju" imovinu, za opštinsku zemlju u Bečićima preko 7000 m2 čime je počinjeno krivično djelo prisvajanje, prikrivanje i uništavanje arhivskog materijala velikog značaja iz člana 256 stav 2 sa ciljem sakrivanja bitnih činjenica o svojini na ovim parcelama. 

Samo iz ovog i iz posla sa "povraćajem zemljišta" pored Sajma, bračni par Čukvas je na nezakonit način postao bogatiji za 6 miliona evra, a za isti toliki iznos opština Budva je oštećena", kaže Pejović.

Dodaje da sa toliko novca "bi danas imali novi dom zdravlja i novu osnovnu školu u Bečićima".
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.