Od
Foto: Vlada Crne Gore

Uprkos najavama zvaničnika

Od "Tunela" dvije sedmice, hapšenja još nema

Uprkos najavama organa unutrašnjih poslova Crne Gore da je hapšenje osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici blizu, već maltene dvije sedmice nakon što se doznalo za njegovo postojanje od osumnjičenih ni traga ni glasa. Neke potrage su sprovedene u BiH, ali osumnjičenih nema. Hapšenja direktno odgovornih nema ni u Crnoj Gori, ali ni u Srbiji. Zasad je uhapšen samo Predrag Mirotić iz Podgorice, zbog pomaganja kopačima. Gdje su osumnjičeni, još se ne zna pouzdano.

Policija je prema zvaničnoj verziji na tragu i ženi koja je pomagala kopačima tunela. No, ni njenog  hapšenja još nema.  U pitanju je Katarina Baćović. Prema nezvaničnim informacijama, istražitelji provjeravaju da li je Baćović zloupotrijebila i predmete i podatke kojima je pristup imala njena majka,  koja je zaposlena je u pisarnici Višeg suda u Podgorici.

Od prije nekoliko dana, Katarini Baćović se gubi svaki trag, dok je njena majka saslušana.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić izjavio je nedavno da je u dosadašnjoj istrazi otkriveno da su u kopanju tunela učestvovali Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), svi državljani Srbije.

On je na konferenciji za novinare pokazao njihove fotografije i izrazio očekivanje da će uz pomoć Srbije ili zemalja gdje se nalaze brzo biti uhapšeni s obzirom na to da su, kako je kazao, nakon otkrivanja tunela napustili Crnu Goru.

Rekao je da su osumnjičeni napustili Crnu Goru 11. septembra, istog dana kada je tunel do depoa otkriven i to u manjim grupama.

Protiv četvorice identifikovanih podnijete su krivične prijave a i protiv dva NN lica, rekao je Adžić i dodao da su oni imali još najmanje pet saradnika.

Njima se na teret stavlja i krivično djelo kriminalno udruživanje i krađa dokaza.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.