Hasanajima po 40 godina zatvora zbog ubistva policajca Milutina Lekovića; Kovačević: Zadovoljni smo presudom
Foto: Mediabiro

Hasanajima po 40 godina zatvora zbog ubistva policajca Milutina Lekovića; Kovačević: Zadovoljni smo presudom

Albanski državljani Ljuan Hasanaj, njegov brat Ljuljzim i majka Nura u ponovnom krivičnom postupku pred Višom sudom u Podgorici osuđeni su na po 40 godina zatvora za ubistvo policajca Milutina Lekovića.

Presudu je izrekla sutkinja Višeg suda u Podgorici Milena Matović.

Pravna zastupnica porodice ubijenog policajca Milutina Lekovića Aleksandra Kovačević nakon suđenja je istakla da su zadovoljni presudom i da vjeruju da će ostati nepromijenjena iako postoji pravo žalbe.

“Uvjereni smo u to jer je rad Tužilaštva bio dobar i profesionalan, što su poštovana prava svih oštećenih i što su dokazi bili pravno valjani,” kazala je Kovačević.

Ovom prilikom su otklonjeni nedostaci vezani za pribavljanje informacija od države Albanije koji su se odnosi na to da li je predmetni pištolj bio registrovan u Albaniji i ko je njegov vlasnik.

“Ta činjenica nije bila od značaja za ovaj postupak zato što se čovjek može služiti tuđim pištoljem i može ga nelegalno pribaviti. Takođe, ne stoje ni primjedbe odbrane vezane za DNK analizu, konkretno kod DNK analize čaura. Da je više osoba diralo te metke bilo bi više DNK-a materijala od više osoba, dok se ovdje našao samo jedan materijal tako da je i taj prigovor bio bez značaja,” saopštila je Kovačević.

Podsjetimo, optužnicom je predstavljeno da su državljani Albanije Ljuan Hasanaj, njegov brat Ljuljzim i majka Nura, kao saizvršioci ubili Lekovića 15. decembra 2019. godine oko 14,40 časova, te da je smrtonosni hitac ispalio Ljuan. Optužnicom je okrivljenima stavljeno na teret da su izvršili teško ubistvo, kao i krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Okrivljeni Luan Hasanaj tereti se pored navedenog i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. U optužnici se navodi da je smrtonosne hice ispalio optuženi Ljuan Hasanaj, a nakon toga pokušao da ubije i Lekovićevog kolegu Aleksandra Kilibardu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.