Tramp odbacuje optužbu da je pokušao da mijenja rezultate izbora: Ovo je veoma tužan dan za Ameriku
Donald Tramp, Foto: Reuters

Tramp odbacuje optužbu da je pokušao da mijenja rezultate izbora: Ovo je veoma tužan dan za Ameriku

Bivši američki predsjednik Donald Tramp izjasnio se u četvrtak da nije kriv po optužbi da je pokušao da promijeni rezultate izbora 2020. godine.

Trampovo prvo saslušanje pred američkom okružnom sudijom Tanjom Čutkan, saveznom sudijom koja će nadgledati Trampov slučaj, zakazano je za 28. avgust.

Prije nego što se izjasnio o krivici, Tramp je odgovorio na osnovna pitanja sudije i bio obaviješten o optužbama protiv njega i potencijalnim kaznama. Za najteže optužbe predviđena je kazna do 20 godina zatvora.

Tramp je nakratko razgovarao sa novinarima na nacionalnom aerodromu Regan, nakon što je napustio sud u Vašingtonu.

“Ovo je veoma tužan dan za Ameriku. Bilo je tužno voziti kroz Vašington i vidjeti grad ispunjen smećem i prljavštinom, sve te slomljene zgrade, prozore i grafite. Ovo nije grad koji sam ostavio. Ovo je progon političkog protivnika i nikada nije smjelo da se desi u Americi. Ovo je progon osobe koja vodi u anketama i unutarstranačkim izborima, i vodi protiv Bajdena. Ako ne možete da ih pobijedite, progonite ih. Ovo ne bi smjelo da se dešava u Americi“, rekao je on prije nego što je ušao u avion.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.