Radulović: Nova Vlada će krenuti u deblokadu procesa pristupanja EU
Momčilo Radulović

Tri godine u zastoju

Radulović: Nova Vlada će krenuti u deblokadu procesa pristupanja EU

Jedno je krenuti u obračun s organizovanim kriminalom i korupcijoim na visokom nivou, a drugo je dovesti ga do kraja. Zbog toga, Brisel očekuje efikasan rad sudstva i osuđuće presude za dokazane krivične radnje, kaže za Dnevnik TVCG predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović. Vjeruje da će nova Vlada krenuti u deblokadu pregovaračkog procesa.

Proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji već tri godine je u zastoju, a posljednjih godinu i po čak u fazi nazadovanja.

Alarm je to za novu izvršnu vlast da sve svoje snage usmjeri da odblokira pregovarački proces.

“Sa pravom očekujem da će formiranje nove Vlade, nove strukture donijeti pozitivne efekte i da ćemo napredovati u procesu pristupanja EU”, naveo je Radulović.

Brisel od nas i danas traži, isto što i juče. Rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Dobro je da je sa dolaskom novog tužilaštav i taj dio već pripremljenih slučajeva otvoren i procesuiran, a na pravosuđu je da stvari dovode do kraj”, navodi Radulović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.