Ilustracija

Ocijenjeno iz Unije poslodavaca

"Crna Gora se još nije oporavila od posljedica Covid krize, neka preduzeća ne bi preživjela još jedno zaključavanje"

Ne mogu se odmah po uvođenju neoporezivog dijela zarade očekivati značajniji pomaci u pravcu rasterećenja zarada, kako se ne bi dodatno ugrozilo funkcionisanje penzijskog i zdravstvenog sistema. Ipak, generalna sekretarka Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Suzana Radulović za Dnevne novine je navela da bi nakon tog poteza Vlade konačno trebalo da dođe vrijeme izadalje rasterećenje troškova po osnovu zarada.

"Smanjenjem opterećenja zarada eliminisali bi se neki od ključnih razloga koji ‘guraju’ u obavljenje djelatnosti u ‘sivoj zoni’ u bilo kojoj sferi, a kroz tako proširenu poresku bazu, ostvarili bi se i znatniji prihodi budžeta po osnovu poreza nadohodaki doprinosa za obavezno socijalno osiguranje”, rekla je ona.

Posebno se osvrnula na aktuelnu epidemiološku situaciju, zbog koje se naša zemlja nalazi na „crvenoj listi”, te eventualne posljedice u narednom periodu.

"Crnogorska privreda se još nije oporavila od posljedica krize izazvane C0VID-19 pandemijom, što govori o tome da jedan broj preduzeća, sudeći po informacijama koje dobijamo od predstavnika mikro i malih preduzeća, ne bi mogao ‘preživjeti’ novo zaključavanje” zaključila je Radulović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.