UPCG: Država da ograniči rast cijena goriva
Ilustracija

"Novo poskupljenje težak udarac na standard i privredu"

UPCG: Država da ograniči rast cijena goriva

Novo poskupljenje svih vrsta goriva u Crnoj Gori novi je i težak udar na standard i privredu, pa bi Vlada Crne Gore, uz ovakav stepen povećanja cijene goriva trebalo da razmotri indikatore koji se tiču stanja crnogorske privrede, rekao je Slobodan Milatović iz Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG).

On je podsjetio da je ovo drugo poskupljenje goriva u posljednjih 15 dana, napominjući kako UPCG godinama ukazuje da bi država trebalo da razmotri svoje učešće u formiranju cijene goriva.

"Odnosno, da nađe način da kroz izmjenu zakonske regulative, koja se tiče ovog pitanja, da se utiče na smanjenje akciza i poreza na promet nafte i naftnih derivata kad imamo ovakve negativne trendove na tržištu", rekao je Milatović u Jutarnjem programu TVCG.

Navodi i da je suvišno govoriti o svim negativnim efektima poskupljenja goriva, uz ocjenu da su preduzeća koja se bave transportom prve na udaru.

"Nema tog privrednog sektora gdje troškovi za gorivo ne utiču na formiranje finalne cijene usluga. Ovo je još jedan namet koji plaćaju crnogorski poslodavci", upozorio je Milatović, uz podsjećanje da su u posljednje vrijeme skočile sve cijene, dok zarade ne rastu.

Unija, kako je rekao, predlaže da se ide u pravcu izmjena zakonske regulative kako bi se ograničio rast cijena nafte i naftnih derivata.

"Na taj način se pomaže i privredi i poslodavci, a tako se čuva i standard građana", istakao je Milatović.

Podsjećamo, u Crnoj Gori su od danas na snazi nove, za dva do četiri centa, skuplje cijene svih vrsta goriva. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.