Bugarski falsifikatori prodavali lažna doklumenta, pronađen pasoš na ime Silvestera Stalonea
Foto: Reuters

Bugarski falsifikatori prodavali lažna doklumenta, pronađen pasoš na ime Silvestera Stalonea

Bugarske vlasti su saopštile da su razbile kriminalni lanac, koji je štampao falsifikovane novčanice i dokumenta visokog kvaliteta. Među dokumentima je bio i lažni pasoš sa slikom američkog glumca Silvestera Stalonea, koji je trebalo da zadivi potencijalne klijente.

Tužioci su optužili četiri državljanina Bugarske da su pripadali organizovanoj kriminalnoj grupi, koja je pravila i prodavala lažna bugarska dokumenta, eure i američke dolare.

Bugarske vlasti su pretresle 30 lokacija, u zajedničkoj operaciji sa Agencijom EU za policijsku saradnju (Evropol) i Tajnom službom SAD, naveli su tužioci.

Šest osoba je uhapšeno nakon što je nađena nezakonita oprema za štampanje novčanica i izradu dokumenata, kao i velika količina lažnih novčanica od 50 eura i 100 dolara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.