Od ponedjeljka konkurs za direktora Uprave policije
Ilustracija

Od ponedjeljka konkurs za direktora Uprave policije

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović završio je sve procedure za raspisivanje konkursa za izbor direktora Uprave policije, a, kako saznaje Dan, konkurs će biti raspisan od ponedjeljka i trajaće 20 dana.

Vršilac dužnosti direktora UP je Vesko Damjanović, i on je na toj poziciji zamijenio Veselina Veljovića.

Uprava za kadrove Crne Gore raspisuje konkurs za funkciju direktora Uprave policije.

Kako je navedeno, konkursom se bira direktor/ica Uprave policije: izvršilaca: 1, direktor/ica Uprave policije imenuje se na period od pet godina, visoko obrazovanje u obimu od najmanje 240 kredita CSPK-a (VII 1 nivo kvalifikacije obrazovanja), položen stručni ispit za rad u državnim organima, najmanje 15 godina radnog iskustva na poslovima sa visokom stručnom spremom, od čega najmanje pet godina na rukovodećim radnim mjestima u policiji, sudu, državnom tužilaštvu ili Agenciji za nacionalnu bezbjednost.

Zakon o Unutrašnjim poslovima, član 9, propisuje da za direktora policije može biti imenovana osoba koja, pored opštih uslova propisanih zakonom, ispunjava i posebni uslov da ima najmanje 15 godina radnog iskustva na poslovima sa visokom stručnom spremom, od čega najmanje pet godina na rukovodećim radnim mjestima u policiji, sudu, državnom tužilaštvu ili Agenciji za nacionalnu bezbjednost.

Direktora, na osnovu javnog konkursa, imenuje i razrješava Vlada Crne Gore, na predlog ministra nadležnog za unutrašnje poslove.

Predlog za imenovanje direktora Vlada dostavlja Skupštini Crne Gore radi davanja mišljenja.

Skupština, nakon rasprave u nadležnom radnom tijelu, daje mišljenje o predloženom kandidatu.

Za pomoćnika direktora policije može biti postavljeno lice koje ima najmanje deset godina radnog iskustva na poslovima sa visokom stručnom spremom propisano je navedenim članom zakona.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.