Načelnik splitske policije podnio ostavku jer mu je sin pretukao mladića kome se bore za život
Slobodan Marendić

Načelnik splitske policije podnio ostavku jer mu je sin pretukao mladića kome se bore za život

Načelnik Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, Slobodan Marendić saopštio je danas da podnosi ostavku na funkciju nakon što je istragom utvrđeno da je njegov sin učestvovao u sukobu koji je rezultirao teškim povredama jedne osobe.

U subotu oko 03:30 sati ujutro primljena je dojava da u ulici Put Supavla u Splitu ispred kluba leži muškarac koji je najvjerovatnije povrijeđen, javila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska. Muškarca su prevezli na pružanje ljekarske pomoći, a zadržan je u bolnici i utvrđeno je da je zadobio teške tjelesne povrede.

“Prema do sada utvrđenim informacijama dogodio se fizički sukob između dvije osobe u kojem je muškarac zadobio povrede. Na mjestu događaja obavljen je uviđaj, o događaju je obaviješteno državno tužilaštvo, te je u toku kriminalističko istraživanje”, javila je policija.

U nedjelju ujutro načelnik Policijske uprave Splitsko-dalmatisnke, Slobodan Marendić, javio je da daje ostavku.

“Poštovani, ovim putem vas želim obavijestiti da sam podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika PU splitsko-dalmatinske. U noći s petka na subotu dogodio se sukob između više osoba u kojem je jedan mladić teško povrijeđen, a o čemu je policijska uprava juče obavijestila javnost. S obzirom na to da je u povrjeđivanju mladića učestvovao i jedan od mojih sinova, sprovođenje kriminalističkog istraživanja preuzeli su policijski službenici druge policijske uprave kako bi sve bilo istraženo maksimalno profesionalno, poštujući načelo institucionalne nezavisnosti”, naveo je u ostavci.

Istakao je i da iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom niti se lično ogriješio o zakon, smatra da je privatna situacija u kojoj se našao kao otac, nespojiva s njegovom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave.

“Vjerujem da je jedino ispravno da se trajno izuzmem od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP -a. Pored svih napora za očuvanje sigurnosti, pored programa prevencije koje organizujemo i sprovodimo nemam moralno pravo ostati na čelu ove policijske uprave. Stoga sam s današnjim danom podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Zahvaljujem svim zaposlenima, kolegama i nadređenima na saradnji i korektnosti prethodnih godina i siguran sam da će razumjeti moju odluku. Porodici povrijeđenog mladića izražavam žaljenje zbog ovakvog događaja i nadam se prije svega što skorijem ozdravljenju njihovog sina”, zaključio je on.

Kako javlja Index, povrijeđenom mladiću se ljekari bore za život.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.