Sedmoro mrtvih i 80 povrijeđenih u eksploziji bombe u vjerskoj školi u Pakistanu
Foto: The Guardian

Sedmoro mrtvih i 80 povrijeđenih u eksploziji bombe u vjerskoj školi u Pakistanu

Najmanje četiri osobe su poginule, a 34 su povrijeđene danas u eksploziji bombe u islamskoj vjerskoj školi u Pešavaru.

"Eksplozija se dogodila za vrijeme nastave o Koranu. Neko je unio kesu (sa bombom) u vjerski seminar. Ima najmanje četvoro mrtvih i 34 ranjenih", rekao je za Frans pres policijski zvaničnik Vakar Azim, prenosi Tanjug.

On je dodao da je osoba koja je donijela bombu napustila mjesto neposredno prije eksplozije.

Drugi policijski zvaničnik potvrdio je da se dogodio napad i broj mrtvih.

Za sada ni jedna grupa nije preuzela odgovornost za napad.

Napad se dogodio posle više mjeseci relativnog mira u Pakistanu i posebno u Pešavaru gdje su se nekad svakodnevno događali napadi, ali je bezbjednost znatno poboljšana.

Ekstremističko nasilje znatno je smanjeno u Pakistanu posle više vojnih operacija u plemenskim zonama koje se graniče sa Avganistanom. Ali ima grupa koje i dalje mogu da izvode napade.

U napadu pakistanskih talibana na školu u Pešavaru u decembru 2014. godine poginulo je više od 150 ljudi, velikom većinom djece. Pakistanska vojska je tada pojačala svoje operacije protiv oružanih grupa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.