U Kaknju svečano otvoren kontenjer
Foto: Opština Kakanj

U Kaknju svečano otvoren kontenjer

U blizini sahat-kule u Kaknju (BIH) danas je upriličeno puštanje u funkciju "E-kontejnera“, namjenskog kontejnera za elektronski otpad. Kontejner je postavljen u okviru projekta “Elektronski otpad odvoji i prirodu osvoji“.

Radi se o projektu s kojim je Centar za ekologiju i održivi razvoj Kakanj - C.E.K.O.R. prošao na javnom pozivu kojeg su objavili Opštini Kakanj i Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD.

Projekat ima za cilj zbrinjavanje svih vrsta elektronskog otpada kako isti ne bi završio na divljim deponijama, u prirodi ili u kontejnerima koji nisu predviđeni za te namjene.

U E- kontejner će se moći ubacivati sljedeće vrste elektronskog otpada: IT oprema i oprema za telekomunikacije, električni uređaji, alati i svi drugi uređaji koji su radili uz pomoć električne energije ili baterija, rashladni uređaji. Sav otpad koji se prikupi bit će preuzet od ovlaštenog otkupljivača – ZEOS sistem.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.