Haradinaj: Nismo bili niti smo na suprotnoj strani pravde

Objavljivanje predmeta Specijalnog suda OVK bilo je pogrešno i naškodiće Kosovu, poručio je lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj.

Prema njegovim riječima, nije bilo razloga za akcije hapšenja i pretrese, jer je OVK dokazao da je na strani pravde.

"Pokušaj stvaranja slike da je Kosovo mobilisano da ometa pravdu je pogrešan. Nismo bili niti smo na suprotnoj strani pravde", naveo je Haradinaj, a prenosi Gazeta ekspres.

On je apelovao na pravosuđe, lokalno i međunarodno, da poštuju prava svih i dodao da nijedan optuženi neće pobjeći pravdi.

"Sama OVK i narod Kosova tvrdili su da su uvek bili na strani pravde, istine i međunarodnog prava. To se nikada nije promijenilo", rekao je Haradinaj.

"Smatram da nema razloga za operacije i racije, jer će svi dobrovoljno odgovoriti pravdi. Kosovo je uvjek uz zakon i žrtve, jer je bilo žrtva nepravde. Sama OVK i narod Kosova tvrdili su da su uvek bili na strani pravde, istine i međunarodnog prava. To se nikada nije promijenilo", kazao je Haradinaj.

Policijske snage EULEKS-a, nakon nekoliko sati akcije, uhapsile su i šefa veteranske organizacije OVK Hisnija Gucatija.

Zamjenik šefa boračke organizacije OVK Nasim Haradinaj ranije je rekao da neće ići u organizaciju, a kasnije je i on uhapšen.

"Ne odgovaram EULEKS-u, jer su uhapsili Hisnija Gucatija", naveo je Haradinaj prije nego što je uhapšen.

Policijske snage EULEKS-a uhapsile su ranije danas predsjednika Organizacije veterana tzv. OVK Hisnija Gucatija i zamjenika predsjednika te organizacije Nasima Haradinaja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.