URA: Napad na porodicu Tomkić je napad na građansku Crnu Goru
Dragan Labudović, foto: URA

URA: Napad na porodicu Tomkić je napad na građansku Crnu Goru

Građanski pokret URA najoštrije osuđuje nasilje nad porodicom Tomkić iz Berana i uništavanje njihove privatne imovine, te poziva nadležne da hitno i bez odlaganja privedu pravdi počinioce koji podrijevaju koncept građanske države, kazao je Dr Dragan Labudović, Član glavnog odbora URA.

Labudović je kazao da su tužni zbog dešavanja vezana ga porodicu Tomkić.

Navodeći da sve ove godine od institucija sistema slušamo bajke o građanskom društvu i jačanju međunacioninih veza. Ocjenjućući da su to isprazne fraze koje zaslužuju osudu podjednako kao i nemili događaji posljednjih dana.

"Moramo biti odlučni u promociji univerzalnih vrijednosti i težiti za afirmacijom građanskih sloboda. Zato zahtijevamo odlučnu akciju policije, ali i svih ostalih subjekata društvenog života. 
Berane i Crna Gora ovo ne zaslužuju. URA poziva na mir, suživot, toleranciju i saradnju. To je država koju želimo i za koju  se vrijedi boriti. Sigurnost građana bez obzira na nacioanlnu, vjersku ili političku pripadnost mora biti zagarantovana", Poručio je Labudović.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.