Hajduković nije uspio da sakupi dovoljan broj potpisa
Dragan Hajduković

Neće se kandidovati

Hajduković nije uspio da sakupi dovoljan broj potpisa

Fizičar Dragan Hajduković kazao je da se neće kandidovati na predsjedničkim izborima, jer nije uspio da sakupi dovoljan broj potpisa.

"Mojom eliminacijom sa zvanične liste kandidata, definitivno je izgubljena šansa da ovi izbori budu početak preporoda Crne Gore koja ostaje u dokazano lošim rukama profesionalnih političara; umjesto dobra, i na ovim izborima će se birati manje zlo", naveo je Hajduković u saopštenju.

On je zahvalio svim građanima koji su ga podržali, ali i onima koji su kako kaže htjeli da podrže njegovu kandidaturu, ali nijesu mogli naći ni telefon ni njegovu  e-mail adresu, "jer komercijalno orjentisani mediji uglavnom nijesu hteli da uz njegove izjave objave i detalje za kontakt".

"Zahvaljujem vam na umu i srcu koje ste pokazali. U ovim teškim vremenima sunovrata Crne Gore, jedino ste vi bili u pravu, trebalo je podržati jedini kvalitetni program za preporod Crne Gore; program koji sasvim sigurno može da, po brzini kojom raste kvalitet života građana, pretvori Crnu Goru u evropsko i svjetsko čudo", kazao je Hajduković.

Smatra da broj potpisa nije mjerilo podrške njegovoj viziji razvoja Crne Gore.

"Da su skupljali potpise pod istim uslovima kao ja, ni ostali kandidati ne bi imali dovoljno potpisa, tačnije imali bi manje od mene. Lako je obezbijediti potpise kada iza vas stoji ili jaka partija, ili (ko zna otkud) velike pare, ili i jedno i drugo, plus privilegovan položaj u medijima, a često i pristup ličnim podacima građana. Iako sam sve ovo znao unaprijed, upustio sam se u neravnopravnu borbu jer kao otac i građanin, kao humanista i intelektualac, nijesam mogao da pasivno gledam razaranje države i uništavanje budućnosti sadašnjih i budućih generacija".

Hajduković dodaje da drugi kandidati nijesu imali takvu spontanu i aktivnu podršku nepoznatih ljudi, koji djeluju iz ljubavi prema Crnoj Gori sa željom da Crna Gora postane kvalitetna država. 

"Nezavisno od izbora, svi vi kojima je Crna Gora u srcu, nastavite da mi se javljate na email [email protected]. Srećan sam što ne spadam u nesrećnike koji su Crnoj Gori uzeli sve što su joj mogli uzeti ne dajući joj ništa. Nesrećan sam što sledećih pet godina neću moći da zajedno sa Vama pokrenem i ostvarim preporod Crne Gore, da približimo našu državu idealu mudro i humano organizovanog i ekonomski bogatog ljudskog društva koje živi u harmoniji sa prirodom", saopštio je Hajduković.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.