Donald Trump najavio da neće poštovati odluku suda:

BIVŠI PREDSJEDNIK SAD

Donald Trump najavio da neće poštovati odluku suda: "Radije bih otišao u zatvor"

Donald Trump, bivši predsjednik SAD-a i predsjednički kandidat na predsjedničkim izborima u novembru, nalazi se pred sudom u New Yorku zbog sporne uplate bivšoj zvijezdi filmova za odrasle Stormy Daniels.

U toku ovog suđenja, sudija Juan Merchan je čak 10 puta upozorio Trumpa da ne smije govoriti o procesu van sudnice, takozvani gag order.

Na posljednjem ročištu, Merchan je po 10. put upozorio bivšeg predsjednika SAD-a, te je dodao da će naredni put sud razmatrati i potencijalnu zatvorsku kaznu.

Trump je samo nekoliko sati nakon završetka ročišta odgovorio, te rekao kako ne planira poštovati odluku suda i da je spreman otići u zatvor.

"Iskreno, naš Ustav je mnogo važniji od zatvora", rekao je Trump novinarima u hodniku Manhattanskog suda. "To nije ni blizu. Ja bih svakog dana napravio takvu žrtvu."

Za nepoštovanje ove odluke suda, Trump je već platio 10 puta po 1.000 dolara, što je maksimalna novčana kazna, a sud mu može odrediti i kaznu do 30 dana iza rešetaka.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.