Demokrate u potpunosti posvećene pobjedi Bojanića
Tanja Džankić

Demokrate u potpunosti posvećene pobjedi Bojanića

Članica Glavnog odbora Demokrata, Tanja Džankić, kazala je danas, u reagovanju na saopštenje funkcionera Demokratskog fronta Vladislava Bojovića, da je Demokratska Crna Gora u potpunosti posvećena aktivnostima za stvaranje neophodnih pretpostavki za pobjedu Mladena Bojanića na predsjedničkim izborima 15. aprila.

“Kako smo to više puta istakli, sva naša partijska infrastruktura stavljena je na raspolaganje zajedničkom opozicionom kandidatu i, u tom smislu, bez odlaganja i najbrže ispunjavamo svaku obavezu koju gospodin Bojanić i njegov izborni štab pred nas postavi. Osim toga, Demokrate su za samo tri dana prikupile i dostavile onaj broj potpisa podrške za predsjedničkog kandidata koji su na sebe po raspodjeli i preuzeli da prikupe”, navela je Džankić.

Ističe da niko nema pravo, a što je još bitnije – ni argumente za to, da prigovori Demokratskoj Crnoj Gori na zalaganju za uspjeh zajedničkog kandidata opozicije na predstojećim izborima.

“Naprotiv, učinili smo, činimo i činićemo sve da se Bojanić kao častan i pošten čovjek nađe na funkciji prvog čovjeka u državi, jer mu to po svemu pripada, za raliku od Đukanovića, kojem to ni po čemu ne pripada. Kao dokaz za to je i povlačenje kandidature predsjednika Demokrata u korist zajedničkog predsjedničkog kandidata, kojeg su predložile pojedine opozicione partije”, podsjetila je.

Džankić naglašava da su Demokrate, da ne bi bilo neke zabune, preuzele na sebe obavezu da ispune zahtjeve koji dođu iz izbornog štaba Bojanića i njega lično, što ne znači, niti je to normalno, niti uobičajeno u civilizovanom svijetu koji baštini neka najosnovnija pravila političke utakmice, da bi sad trebalo da ispunjavaju i zatjeve partija ili političkih subjekata koji su podržali Bojanića.

“Ono što od početka činimo: sve zahtjeve i sugestije primimo k znanju i u odnosu na njih se odnesemo sa dužnom pažnjom”, rekla je Džankić.

Nema tog zadatka i obaveze, naglasila je, koje neće ispuniti na zahtjev Mladena Bojanića, koji kao nestranački kandidat osmišljava, kreira i vodi izbornu kampanju i saglasno tome utvrđuje obaveze političkim subjektima, koji su ga u ovoj kampanji nesebično podržali.

“Imajući u vidu da su Demokrate od svog osnivanja partija koja je etablirala svoje antirežimsko djelovanje tako što se na svim nivoima borimo protiv Demokratske partije socijalista, smatramo da imamo pravo da pozovemo sve činioce političke scene kojima je smjena vlasti u vrhu prioriteta da se uzdrže od međusobnog napadanja i pronalaženja više ili manje razloga za isticanje naših razlika u prvi plan”, zaključuje Džankić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.