Džankić: DF je DPS-ov tim za specijalne zadatke
Tanja Džankić

Odgovorila Vučuroviću

Džankić: DF je DPS-ov tim za specijalne zadatke

Želja funkcionera Demokratskog fronta, Jovana Vučurovića, da ukaže na žalosno, minijaturno političko postojanje ove koalicije, natjerala ga je da se ponovo obruši na Demokratsku Crnu Goru. Ovog puta, uprkos političkom iskustvu, uprkos svakoj političkoj logici, skloni smo da povjerujemo Jovanu Vučuroviću, ali samo kada tvrdi da je Demokratski front najprogonjenija politička struktura u Crnoj Gori, tvrdi Tanja Džankić, odbornica Demokrata u Skupštini Glavnog grada.

Dodaje da je Demokratski front gonjen, prije svega, sujetom i nervozom njegovih lidera, koje su aktivirane onoga trenutka kada su Demokrate odbile zajednički plan DPS-a i DF-a o nadogradnji izbornog zakonodavstva.

Odbornica Demokrata reagivala je nakon što je Vučurović za CdM optužio Demokrate da žele da unište opoziciju te da šuruju sa DPS-om.

“Znamo i gdje se proganjaju funkcioneri najprogonjenijeg političkog subjekta u današnjoj Evropi, kako reče Jovan Vučurović. Neka sila ih goni da se vraćaju u Parlament bez ijednog ispunjenog uslova opozicije, a s vremena na vrijeme ih nešto nagna i na zajedničke fotografije sa funkcionerima DPS-a. Pa se tako Marina Jočić fotografiše sa poslanicima DPS-a, Milošem Nikolićem i Aleksandrom Vuković, dok Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću na fotografiji društvo prave: Andrija Nikolić, Suad Numanović, Bogdan Fatić, Filip Vuković, Radule Novović i naravno Džej, ali u liku Branislava Gvozdenovića. Na slici vidimo novu koaliciju o kojoj se pregovara u Beogradu. Toliko o progonjenosti DF-a”, smatra ona.

PoslaniciDPSiDFzajedno

Kada je riječ o tvrdnji da su Demokrate i GP URA sa DPS-om usaglašavale Plan izbornih i drugih reformi, Džankić na bazi čiste logike želi da ogoli obmane Demokratskog fronta.

“Demokratski front je a priori odbacio Plan Demokrata i GP URA, dok su već ponudu DPS-a razmatrali stranački organi DF-a. E sad, kako je moguće da su Demokrate sa Duškom Markovićem usaglašavale predloge izbornih zakona, ako je ponuda DPS-a za DF prihvatljiva, a Plan Demokrata i GP URA nije? Takođe, kako to da smo mi usaglašavali predloge sa DPS-om, a da DF prihvata plan DPS-a i učešće u radnoj grupi po pravilima DPS-a, dok za Plan Demokrata i GP URA neće ni da čuje? Odgovor je više nego jasan: zato što je plan DPS, DPS izrađivao u dosluhu sa DF-om. Dokaz tome je i činjenica da su DPS i DF različitim metodama nastojali da obesmisle Plan Demokrata i GP URA”, istakla je ona.

A o tome ko je usaglašavao planove sa DPS-om, ona dodaje da imaju neoboriv dokaz i dostavljamo ga na uvid javnosti.

“Da li je moguće uočiti razliku između planova DPS-a i DF-a? Naravno da nije! I jedni i drugi traže samo nadogradnju i opiru se sveobuhvatnim izbornim reformama. Dakle, jasno je: DPS i DF imaju isti Plan, i ne žele izbornu reformu već isključivo kozmetičku promjenu izbornog zakonodavstva. Ovom prilikom se nećemo šaliti na račun činjenice da plan DF-a ima samo tri rečenice, niti ćemo pretpostaviti da je svaki od lidera tri veće članice koalicije smislio po jednu, ali ćemo reći da smo sigurni da je najvažnija da predsjednik Radne grupe bude iz DF-a”, poručila je Džankić.

Prema njenim riječima, ne samo Jovan Vučurović, koji nije ugrabio da se slika sa poslanicima DPS-a, pa je prinuđen da se medijski svakodnevno eksponira beznadežno stupidnim saopštenjima, nego niti jedan funkcioner Demokratskog fronta nije pozvan da bilo koga optužuje za razbijanje ili, kako to kažu, uništavanje opozicije, jer su sami uoči lokalnih izbora u gotovo svim opštinama razbili sami sebe, nastupajući kao DF u više kolona.

“Dobronamjerno ih sjetujemo da krivce za podjele u svojoj koaliciji traže među sobom, a ne van Demokratskog fronta. Što se trzavica u opoziciji tiče, tu su lideri DF-a na svom terenu, a uz tu njima najmiliju aktivnost uvijek nekako pridruže i licemjerje, što se najjasnije očituje na primjeru njihovog odnosa prema Marku Milačiću – dok im je valjao da sakriva njihovo dotrajalo i istrošeno političko lice, slali su ga u emisije i stavili na Listu, a sad kad se plaše da bi subjekt na čijem je Milačić čelu mogao da penetrira u ovo malo biračkog tijela što im je još ostalo, pokušavaju da ga diskredituju, nazivajući ga raznim pogrdnim imenima. Uostalom tako postupaju sa svima koji se iskreno bore protiv režima”, naglasaša odbornica Demokrata.

Imala je i poruku za kraj.

“Gospodo iz najprogonjenijeg političkog subjekta u Evropi, uzaludan vam je trud da optužbama na naš račun sakrijete da ste ne  baš običan privezak DPS-a, već DPS-ov tim za specijalne zadatke. I ne plašite se proganjanja, DPS vas ni za šta na svijetu ne bi pustio od sebe. Vidite i sami da vas je poslao da predstavljate Crnu Goru, kao punopravnu članicu NATO, u Parlamentarnoj skupštini NATO saveza”, zaključila je Džankić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.