Kako riješiti problem erektilne disfunkcije?
Ilustracija

Saznajte

Kako riješiti problem erektilne disfunkcije?

Sve više muškaraca se suočava sa erektilnom disfunkcijom. Evo koji su mogući razlozi za to, i kako riješiti problem.

Muškarci možda ne shvataju koliko svakodnevne navike doprinose riziku od erektilne disfunkcije," kaže Salvatore Đordani, koji kaže da neke od ovih navika mogu da dovedu do tog problema.

Vožnja bicikla

Muškarci koji voze bicikl više od tri sata sedmično, rizikuju da oštete određene nerve. Tvrda sjedišta na biciklima pritiskaju genitalije, vitalne arterije i nerve koji su važni za normalnu seksualnu funkciju.

Loša higijena

Stručnjaci ističu da je važno svakodnevno prati intimni dio tijela, zbog toga što, u suprotnom, bakteriju mogu da dospiju u krvotok, da začepe arterije i otežaju erekciju.

Hrana u konzervi

Konzerve se oblažu supstancom bisfenol-A, koja može negativno da utiče na hormone, kažu naučnici.

Hrkanje ili apnea spavača

Apnea spavača ili hrkanje mogu biti znak niskog nivoa kiseonika, koji je neophodan da bi do erekcije došlo.

Antidepresanti

Erektilna disfunkcija često može biti posledica uzimanja antidepresanata ili ljekova za snižavanje krvnog pritiska.

Povrede

Takođe, erektilna disfunkcija može da bude posledica povrede, pada, oštećenih nerava ili arterija.

U svakom slučaju, stručnjaci kažu da muškarci koji imaju erektilnu disfunkciju zbog nekih od ovih razloga ne moraju da brinu - postoje načini da se sa tim izborite: od konzumiranja voća, do praktikovanja kegelovih vježbi, joge ili plivanja.

Izvor: Mondo.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.