Uklonite lako farbu za kosu sa kože
Ilustracija

Savjeti

Uklonite lako farbu za kosu sa kože

Koliko kod se trudili da precizno nanesete farbu na vašu kosu, ona uvijek završi i na koži, koja onda izgleda prljavo. Očistite je lako uz pomoć ovih trikova...

1. Vatu natopite maslinovim uljem i nježno prelazite preko fleke sve dok ne izblijedi.

2. Malo laka za kosu nanesite na vatu i prije nego što se farba osuši natopljenom vatom pređite preko mrlje.

3. Pomiješajte malo ulja za bebe i sredstva za čišćenje lica i uz pomoć vate ovom mješavinom pređite preko traga od farbe na koži.

4. Ako ništa od navedenog ne pomogne, sačekajte nekoliko sati da na površinu kože izbije njena priorodna masnoća. Potom na vatu nanesite mlijeko za skidanje šminke na bazi ulja, te njome prlazite preko kože dok trag ne izblijedi.

Izvor: Prva.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.