Kad osjetite da ćete se razboljeti: 4 stvari koje morate da uradite odmah
Foto: Thinkstock

Obavezno

Kad osjetite da ćete se razboljeti: 4 stvari koje morate da uradite odmah

Svi znakovi su tu: u grlu vas grebe, kijate, počinje da vas boli glava - ukratko osjećate se baš kao da ćete se razboljeti. Ne predajte se bolesti.

Na ova 4 načina spriječite bolest: 

1. Popijte cink 

Svakih par sati, sve dok osjećate simptome uzmite tabletu cink acetata ili cink glukanata. 

2. Pojedite pileću supu 

Topla pileća supa okrijepiće organizam oslabljen simptomima prehlade. Obogatite li još supu raznim povrćem, peršunom, bijelim lukom, spanaćem i sličnim namirnicama dobićete hranljivu bombu koja pobjeđuje sve uzroke prehlade i gripa. 

3. Uzmite vitamin C 

Čim osjetite prve simptome uzmite vitamin C i nastavite da ga uzimate dok simptomi ne prođu. 

4. Naspavajte se 

Tokom spavanja imunološki sistem otpušta proteine koji se bore protiv infekcija. Osim toga, što ste odmorniji to je tijelu lakše da se odupre virusima i upalama.

Zadovoljna.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.