Izdužite noge: Laka vježba
Ilustracija

Za jače mišiće i oblikovaniju zadnjicu

Izdužite noge: Laka vježba "single-leg kick" (FOTO)

Vježbi za noge nikada nije dovoljno. Svaka žena ih obožava, vjerovatno misleći da neumornim radom na njima ne može izostati rezultat. Ukoliko spadate u onu grupu lenjivica koje ne vole vježbanje, moje iskustvo je pokazalo da su jedino vježbe za oblikovanje nogu siguran adut da žena bude zadovoljna poslije treninga. Ako su to još i vježbe zbog kojih će njeni mišići postati ljepši, oblikovaniji i izduženiji, izbor je pravi.

Slike iz modnih časopisa, a posebno pred sam dolazak ljeta, mame naše uzdahe prekrasnim, besprijekornim, izdefinisanim nogama, i tjeraju nas da bacimo pogled na to što mi imamo. Skoro nijedna žena nije zadovoljna svojim izgledom i uvijek želi da bude još bolja. Naravno, težnja da budemo bolji i ljepši je potpuno na mjestu ukoliko ne postane opterećujuća i primarna.

Mišići nogu su generalno veliki mišići pa ih u svakodnevnim aktivnostima često koristimo. Oni nas pokreću, a ako ih ne koristimo u dovoljnoj mjeri sigurno ne možemo očekivati da u ogledalu vidimo to što bi željeli. Od velikog broja pilates vježbi za noge, mi smo odabrali jednu koju možete slobodno svakodnevno koristiti. Broj ponavljanja je individualan kao i intenzitet koji može biti jači od prikazanog. Naime, ukoliko vam vježba više nije izazov, slobodno se postavite u položaj daske, odnosno, podignite vaše tijelo od poda tako da nemate oslonac. Ista vježba, veći izazov.

vj

 

Legnite na pod licem nadolje. Naslonite se podlakticom i dlanovima ispred tijela vodeći računa da laktovi budu u liniji sa ramenima. Stegnite stomak (uvucite pupak nagore) i otvorite ramena i grudi na naprijed. Kroz izdisaj izdužujemo jednu nogu lagano je odižući od podloge i istovremeno praveći udarce petom o sjedalni dio. Prilikom opružanja potkoljenice, vodimo računa da je i dalje izdužujemo jer na taj način dodatno angažujemo mišiće noge i sjedalnog dijela.

Ritmički mijenjamo desnu i lijevu nogu. Ponavljamo 10-15 puta na svaku stranu vodeći računa da gornji dio tijela ostane potpuno smiren prilikom izvođenja pokreta.

vj1

Lovesensa.rs

 

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.