Malta - Popajevo selo (VIDEO)
Foto: Thinkstock

Budite dio bajke

Malta - Popajevo selo (VIDEO)

Ako vas put odvede na Maltu, nikako ne propustite Popajevo selo!

Napravljeno 1980. godine Popajevo selo danas je prava turistička atrakcija. Ono je sagrađeno za potrebe snimanja Popay početkom 80. godina prošlog vijeka, a danas je zabavni park kroz kojui prođe mnoštvo turista.

Foto: WikimediaFoto: Wikimedia

Ovo mjesto, poznato i kao "Sweethaven", čini više od 20 drvenih konstrukcija. Kada su prije više od 30 godina ekipe filma završile sa snimanjem samo su otišle i iza sebe ostavile raznobojne kućice. 

Foto: GettyFoto: Getty

Mještani su u njima vidjeli turistički potencijal pa su ga dodatno sredili i od njega napravili zabavni park. 

U Popajevom selu se tako održavaju lutkarske predstave, postoji muzej, bioskom, a možete čak i da glumite u vlastitom filmu (i ponesete ga kući).

Foto: WikimediaFoto: Wikimedia

Junaci popularnog filma šetaju kroz grad, a baš ovo selo nerijetko je mjesto na kojima zaljubljeni kažu sudbonosno da!

Ukoliko vas fotografije nisu dovoljno očarale evo i jedne video ture:

Izvor: Prva.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.