Od sada možete da zaključate tuđ telefon čak i ako ste kilometrima daleko (VIDEO)

“Ignore No More”

Od sada možete da zaključate tuđ telefon čak i ako ste kilometrima daleko (VIDEO)

Šeron Stenderford je imala dosta neodgovorenih poruka i odbijenih poziva, pa je riješila da napravi aplikaciju koja će djeci u potpunosti onemogućiti korišćenje telefona dok joj se ne jave

Svim roditeljima je veoma frustrirajuće kada im se djeca ne javljaju na mobilni telefon ili još gore kada im odbiju poziv. Međutim, jedna mama vična programiranju napravila je aplikaciju koja će roditelje oduševiti, dok će istovremeno djeci ići na živce, prenosi Telegraf.

Šeron Stenderford je imala dosta neodgovorenih poruka i odbijenih poziva, pa je riješila da napravi aplikaciju koja će djeci u potpunosti onemogućiti korišćenje telefona dok joj se ne jave. Ova “opaka” mama služila je u Golfskom rat, popela se na Kilimandžaro, a razvijanje aplikacije poslije svega toga je za nju bio mačiji kašalj.

Aplikacija je dobila naziv “Ignore No More”. Kako bi onemogućili da djeca koriste telefon roditelji moraju da pokrenu aplikaciju, odaberu ime djeteta čiji telefon žele da zaključaju, unesu lozinku i kliknu dugme “lock”.

Da bi djeca ponovo mogla da koriste svoj smartfon moraće da pozovu mamu ili tatu kako bi im oni rekli šifru za otključavanje. Šeron je naravno mislila i o bezbjednosti djece, pa će tako oni uvijek moći da okrenu brojeve hitnih službi.

Aplikacija je zaista genijalna, a roditelji širom svijeta će ovu mamu sigurno proglasiti za mamu godine.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.