Ova vijest će rastužiti sve zaljubljene parove koji idu u Pariz (FOTO)
Katanci ljubavi teški 45 tona

Most umjetnosti

Ova vijest će rastužiti sve zaljubljene parove koji idu u Pariz (FOTO)

Ako ste u prethodnih par godina na Mostu umjetnosti okačili katanac sa vašim imenom i imenom vašeg partnera, imamo loše vijesti za vas.

Pariska gradska uprava nedavno je odlučila da stane na put višegodišnjoj navali turista koji na pariske mostove kače katance sa ciljem da ovjekovječe svoju ljubav.

Prema Savjetu Pariza, katanci ne samo da uzrokuju trajno propadanje pariskog nasljeđa, već i predstavljaju prijetnju po bezbjednost posjetilaca, Parižana i turista.



Počevši od ponedeljka, svi katanci biće skinuti sa čuvenog Mosta umjetnosti (Pont des Arts), koji je prošle godine popustio pod njihovim teretom, kada se urušio dio ograde. 

Ova tradicija traje već 15 godina, a turisti godišnje okače oko milion katanaca, čija težina iznosi oko 45 tona.

(Kolektiv.me)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.