Stiže nova aplikacija koja prijeti da zamijeni Instagram
Ilustracija

Hyper

Stiže nova aplikacija koja prijeti da zamijeni Instagram

Teško je povjerovati da postoji aplikacija koju bi mogli voljeti više od Instagrama.

No, upravo stiže nova aplikacija iz Brooklyna, pod nazivom Hyper, koju je osmislio dizajner Dan Frieber, po uzoru na Instagram i Reddit, prenosi Kolektiv.

No, ono po čemu je ova aplikacija za dijeljenje slika drugačija od ostalih, jeste činjenica da na njoj ne postoje profili, odnosno korisnička imena. Drugim riječima, to znači da na njoj ne možete imati sljedbenike niti ljude koji žele pogledati baš sve vaše slike na jednom mjestu.

Umjesto toga, slike će se moći pregledavati putem popularnih hashtagova. Kad kliknete na određeni hashtag, moći ćete vidjeti sve slike pod njim, ocjeniti ih te uploadovati sliku pod istim hashtagom, ako to želite. Takođe, moći ćete i promijeniti veličinu fotografije ili dodati tekst.

Drugim riječima, ova aplikacija omogućuje korisnicima da ne brinu o tome što će o postavljenom sadržaju reći njihova porodica i prijatelji.

Što kažete na ovu ideju? 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.