Odobren prvi razvod braka preko Fejsbuka
Ilustracija

Njujork

Odobren prvi razvod braka preko Fejsbuka

Njujorčanka Eleonora Bajdu, porijeklom iz Gane, dobila je zvanično odobrenje suda da svom "neuhvatljivom" mužu uruči papire za razvod putem poruke na Fejsbuku.

List "Dejli njuz" prenio je da će Viktoru Seni Blad-Dzraku, koji je, takođe, porijeoklom iz Gane, potrebna dokumenta i zahtjev za razvod biti uručeni preko privatne poruke na Fejsbuku.

To će biti ponavljano jednom nedeljno, tokom tri uzastopne sedmice ili dok muž Elanore Bajdu ne bude potvrdio da je primio dokumenta.

Par se, inače, vjenčao 2009. u opštini, ali je njihov odnos počeo da se kvari kada je Blad-Dzraku iznevjerio obećanje o tradicionalnoj ganskoj ceremoniji vjenčanja.

Kao posledica toga, njih dvoje nikada nisu živjeli zajedno, "niti su konzumirali brak", naveo je advokat supruge, dodajući da ipak Blad-Dzraku ne želi razvod.

U odluci suda navodi se da je Blad-Dzraku bio u kontaktu sa svojom ženom samo preko telefona i Fejsbuka.

Bajdu je u tim povremenim kontaktima čula da Blad-Dzraku nema fiksnu adresu, niti zaposlenje i odbio je da kaže gdje mu mogu biti dostavljeni papiri za razvod.

U sudskoj odluci se takođe navodi da pošta nema njegovu adresu, da ne postoji evidencija o plaćenom računu za njegov mobilni telefon, niti ga Sekretarijat za motorna vozila ima u evidenciji.

"Sve smo pokušali, a čak smo unajmili i privatnog detektiva, i ništa", rekao je advokat nezadovoljne Eleonore Bajdu.

Prva Fejsbuk poruka njenom mužu upućena je prošle sedmice, i do sada on nije odgovorio, dodao je advokat.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.