Windows 10 će imati biometrijsku sigurnost

Nešto novo

Windows 10 će imati biometrijsku sigurnost

Novi operativni sistem kompanije Microsoft Windows 10 svojim će korisnicima ponuditi biometrijsku sigurnost pomoću opcije Windows Hello.

Windows Hello će omogućiti korisnicima da "otključavaju" svoje uređaje skeniranjem lica, otiska prsta ili mrežnjače. Ova opcija će zamijeniti tradicionalno korišćenje šifre, prenosi B92. 

Iz Microsofta tvrde da će Windows Hello znatno unaprijediti sigurnost korisnika. Svaki uređaj koji posjeduje biometrijske senzore će biti kompatibilan sa novim sistemom zaštite i ponudiće veću sigurnost u odnosu na uobičajene šifre. 

Windows Hello radi u kombinaciji sa platformom Microsoft Passport, koja identifikuje aplikacije i usluge korisnika. 

Windows Hello neće čuvati fotografiju korisnika jer ih identifikuje lokalno, a potom pokreće Microsoft Passport, tako da ne postoji rizik od krađe biometrijskih podataka. 

Microsoft Passport će sadržavati brojne alate koji će omogućiti developerima da svojim aplikacijama i stranicama dodaju Windows Hello podršku. 

Potrošačka verzija Windowsa 10 će biti dostupna za "pametne" uređaje, tablet kompjutere, PC-je i druge uređaje ove godine.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.