Memorijalni Šahovski open turnir, prenos odabranih partija uživo

U organizaciji ŠK Budućnost-Podgorica

Memorijalni Šahovski open turnir, prenos odabranih partija uživo

Danas je u prostorijama Šahovskog kluba “Budućnost” – Podgorica, u znak ponosnog sjećanja na preminule šahovske majstore, nekadašnje članove kluba: Žarko Živković, Milan Živković, Radovan Brajović, Peđa Vučinić, Mladen Krstić i Mihailo Milonjić; svečano otvoren Memorijalni Šahovski open turnir.

Turnir se igra pod pokroviteljstvom: ŠK “Budućnost”,  Glavnog grada – Sekretarijata za kulturu i sport, Advokatske kancelarije “Pavličić”, UNIQA Osiguranja, DeFacto Consultancy i kompanije “13. Jul Plantaže”, a igra se od 16 – 22. marta 2015. u prostorijama kluba (ulica “8.marta” bb).

Prema riječima predsjedniak Skupštine kluba Fide majstora Radojice Dabetića, ovo je pokušaj da se otrgne od zaborava sjećanje na velikene šahovske igre koji su zadužili kako ŠK Budućnost tako i crnogorski šah uopšte.

“ŠK Budućnost će pokušati da ovaj Turnir pretvori u tradiciju jer su to ova uvažena imena crnogorskog šaha apsolutno to zaslužila”-zaklučuje Dabetić.

Prema riječima Željka Sekulovića, direktora turnira radi se o turniru otvorenog tipa bez ograničenja u rejtingu i titulama igrača, a na njemu će igrati oko 30 crnogorskih šahista.

O pravilima koja važe za ovo takmičenje Sekulić kaže: „Turnir se rejtinguje u skladu sa pravilima svjetske šahovske organizacije Fide pod čijim okriljem, kroz Šahovski savez Crne Gore, se turnir i organizuje. Igra se po Švajcarskom sistemu parovanja u sedam kola, a tempo igre je 90 minuta po igraču + 30 sekundi za svaki potez. Nagradni fond je   1.600€ raspoređen na 10 redovnih i 2 specijalne nagrade (najbolje plasirana žena i nenagradjeni igrač član ŠK Budućnost). Prva nagrada na turniru je 450€.”

Od Fide arbitra i sekretara kluba Mladena Popovića, saznajemo da je organizator obezbijedio da se putem interneta na sajtu www.skbuducnost.me direktno prenosi četiri partija iz svakog kola po izboru organizatora.  

“U ponedeljak od 16.00 h počinje prvo kolo Memorijala.”- zaključuje Popović

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.