Kraljevčanin kreće biciklom u Japan, preći će 20.000 km
Foto:Ilustracija

Avanturistički duh

Kraljevčanin kreće biciklom u Japan, preći će 20.000 km

Kraljevčanin Dragan Šibalić krenuće 12. aprila, na Uskrs, biciklom iz Kraljeva ka Japanu. Prema njegovoj procjeni, putovanje će trajati 6 mjeseci, a preći će 20.000 kilometara.

Šibalić kaže za Tanjug da će uglavnom spavati u šatoru, jer su recimo u Sibiru razdaljine između gradova ogromne, tako da će biti prinuđen da koristi šator, dok će u većim gradovima koristiti hotele. 

Hranom će se snabdijevati u prodavnicama i supermarketima, a usput će i sam nešto pripremati. 

Kaže da ga je na putovanje biciklom u Japan podstakao avanturistički duh. 

"Za ovu turu će mi trebati oko 6 hiljada evra, a do sada sam prikupio blizu 3.000 evra od donatora i sponzora. Najveći problem je što su sponzori nepovjerljivi, jer im nevjerovatno djeluje da neko hoće biciklom do Japana” kaže Šibalić. 

Ovaj Kraljevčanin će do Japana voziti preko Ukrajine, Kazahstana, Rusije, Mongolije. Trajektom će preći od Vladivostoka do Južne Koreje, gdje će imati oko 1.500 kilometara vožnje, i onda trajektom do Japana. 

"Obići ću cio Japan, a za to će mi trebati oko mjesec dana. Planiram da osvojim vulkan na planini Fudži, na 3.776 metara nadmorske visine, gdje će se zavijoriti srpska zastava. U Srbiju ću se vratiti avionom iz Tokija, a možda i vozom iz Vladivostoka transibirskom željeznicom do Moskve”, objašnjava Šibalić svoj plan. 

Dragan Šibalić postao je poznat javnosti u Srbiji prošle godine, kada je prešao preko 7.000 kilometara, prateći biciklom košarkaše Partizana od Rusije do Turske. 

Tanjug/B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.