Dubai dobija „Aladinov grad“ (FOTO)
Ilustracija

Kao iz bajke

Dubai dobija „Aladinov grad“ (FOTO)

Sljedeće godine u Dubaiju počinje gradnja novog futurističkog projekta, inspirisanog pričama o Aladinu i Sindbadu.

Generalni direktor Husein Naser Luta rekao je da će se sa gradnjom 'Aladinovog grada' početi sljedeće godine. „Imamo sopstvene fondove za finansiranje projekta“, istakao je zaEmirates247.com.

Ovaj projekat najavljen je još u aprilu 2014. godine, kada je rečeno da će imati tri tornja, kao i komercijalne i hotelske prostore. Prostiraće se na 450 metara od kopna, a ukupna cijena gradnje još uvijek nije poznata.

„Cilj projekta je da ovi novi tornjevi budu ikone prošlosti sa dozom ljepote i turističke privlačnosti. Lociran je van zone koja bi trebala biti registrovana kao zaštićeno područje“, objasnio je Luta.

Otkriveno je i da će imati klimatizovane mostove sa pokretnim spratovima koji povezuju tornjeve, prilaze i parkirališta. Osim toga, oblik mosta imitiraće egzotični život morskih bića poput zmajeva i zmija.

Tornjevi će se prostirati na 110.000 kvadratnih metara, a najviši bi mogao da ima 34 sprata. Ostali bi trebali imati 26 i 25 spratova. Parkiralište će moći da primi 900 automobila.

(RTS)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.