Zavirimo u najskuplji stan na Menhetnu (foto)
Luksuzno potkrovlje koje gleda na Central park košta 100,5 miliona dolara

Vlasnik nepoznat

Zavirimo u najskuplji stan na Menhetnu (foto)

Rekord za najskuplji stan na Menhetnu je oboren - luksuzno potkrovlje koje gleda na Central park košta 100,5 miliona dolara.

Prethodni vlasnik najskupljeg stana na Menhetnu je bila Ekaterina Ribolovleva, kćerka ruskog magnata. Stan je koštao 88 miliona dolara, a Ekaterina je u njemu živjela dok je studirala na Univerzitetu Kolumbija. 

Penthaus koji je oborio rekord kao najskuplji stan ima 10,293 kvadratnih metara i zauzima 89. i 90. sprat zgrade. Nekada "studentski stan", opremljen je parketom od ružinog drveta, kupatila su od italijanskog mermera, a panormaski pogled oduzima dah. 

Identitet kupaca još uvijek nije javno objavljen. 

Pogledajte fotografije:

 

..
..
..(b92)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.