Savjeti za bolja putovanja u 2015. godini
Ilustracija

Top 7

Savjeti za bolja putovanja u 2015. godini

Ako ste među onima koji donose novogodišnje odluke kao što su prestanak pušenja ili smanjenje kilograma - ovaj članak nije za vas. Međutim, ako vam se među istima nalazi nešto vezano za putovanja - pripremite se za par korisnih savjeta.

7. Letite samo ujutro 

Činjenica je, a i nauka je potvrdila - što ranije ujutro letite, manje šanse su da će vam avion kasniti! Stručnjaci savjetuju da izbjegavate letove između 11 ujutro i 11 uveče. 

6. Nabavite TSA Precheck 

CheapAir vam preporučuje ovu aplikaciju koja će vam omogućiti da uz malu prethodnu pripremu, jednostavno prođete kroz kontrolu. 

5. Rezervišite na vrijeme 

Stručnjaci se slažu da je 44 dana prije putovanja najbolji dan za rezervisanje avio-karata 

4. Nemojte plaćati dodatni prtljag 

Ovo je savjet za sve one koji lete niskotarifnim avio-kompanijama. Nemojte plaćati dodatni prtljag jer vam to zapravo i nije potrebno. Jedan ranac ili jedan manji kofer vam je sasvim dovoljan ako putujete na 2-3 dana. Provjereno. 

3. Nađite putnog partnera 

Ako putujete negdje, a niko od vaših prijatelje ne može sa vama - pronađite putnog partnera. Dogovorite se s njim da se nađete na aerodromu prije polaska i upoznajte se. Na vebu postoji mnogo stranica za spajanje putnika, a uvijek možete reći da biste sada malo odspavali. 

2. Pretvorite svoj pametni telefon u putnog agenta 

Nemojte koristiti svoj mobilni samo za igrice i Viber, instalirajte neku od aplikacija koje će vam pomoći pri organizaciji vašeg putovanja i olakšati vam sam put. 

1. Podesite "price alert" alarme 

Zašto ne iskoristite priliku i ne podesite "price alert" alarme koji će vam na email javiti kada je za neku destinaciju dostupna najjeftinija avionska karta. Ljudi, ovo zaista funkcioniše. 

(Punkufer.hr)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.