FORBS: Crna Gora  top destinacija za 2015!

"Spremna da postane svjetska klasa"

FORBS: Crna Gora top destinacija za 2015!

Na listi turističkih top destinacija za 2015. godinu prestižnog magazina Forbs, Crna Gora se nalazi na prvom mjestu!

Prema nedavnom izvještaju Svjetske turističke organizacije (UNVTO), turističke agencije UN, međunarodni turizam je u 2014. godini postavio rekord na planu broja putnika – cifra je dostigla nevjerovatnih 1,1 milijardi!

Čuveni američki magazin Forbs, poznat po svojim top listama, pozabavio se ovom temom i napravio mini listu najdestinacija za 2015. godinu čiji su rezultati nevjerovatni! Od tri preporučene destinacije, Crna Gora je, vjerovali ili ne – prva, prenosi Mondo.me.

“Spisak potencijalnih destinacija za ljubitelje putovanja nastavlja da raste. Dok Gugl pretraga strastvenim putnicima otkriva beskonačno novih preporuka, predstavljamo vam tri naše”, piše Aleksandra Kirkin za Forbs.

O Crnoj Gori, Kirkin piše u superlativima, navodeći je kao novu top destinaciju luksuznog turizma.

“Dugo je bila u sijenci svog očaravajućeg zapadnog susjeda Hrvatske. Ali Crna Gora je spremna da postane svjetska klasa kao luksuzna turistička destinacija zahvaljujući idiličnoj, 180 milja dugom obalom i unutrašnjosti načičkanoj kanjonima, ledničkim jezerima i spektakularnim Nacionalnim parkom Durmitor”, navodi se u analizi Krikin u Forbsu.

U tekstu se podsjeća i na vjenčanje Novaka Đokovića na Svetom Stefanu.

“Ova balkanska zemlja mami vrhunske turističke operatore, uključujući I One & Only lanac koji otvara svoje prvo evropsko sjedište u Kumboru 2016. godine. U medjuvremenu, UNESKO je svојој listi pridodao Bokokotorski zaliv. Tu je Porto Montengro koji se bori za titulu vodeće marine u Evropi, sa vezovim i za jahte duge 180 metar, poreskim i bscarinskim popustom 45 odsto većim nego u zemljma EU, što je još jedan podsticaj za superbogate turiste“, zaključuje Kirkin u svojoj analizi Crne Gore kao top 1 destinacije z 2015. godinu. 

Na drugom mjestu liste Kirkin su Nambija, dok je treća Litvanija.

(Mondo.me)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.