Ovaj čovjek je alergičan na električnu energiju
Piter Lojd

VIDEO

Ovaj čovjek je alergičan na električnu energiju

Piter Lojd je 42-godišnjak koji je alergičan na električnu energiju. Zbog toga ne koristi struju za grijanje, rasvjetu, nema TV, internet, kao ni mobilni telefon, a odjeću pere tako što grije vodu na plinskom šporetu.

Njegovi gosti ostavljaju telefone i satove vani da ne bi uzrokovali ozbiljne reakcije.

Piter ne izlazi iz kuće da ne bi sreo nekog s mobilnim telefonom ili naišao na automobil, ili Wi-Fi zonu.

On živi u nevjerovatnim uslovima jer pati od rijetkog stanja koje se zove elektromagnetna preosjetljivost.

U njegovom slučaju, bolest je toliko napredovala da ne može da hoda i stalno boravi na kauču u kuhinji, piše Wales Online.

Piter želi da živi u nekoj izolovanoj drvenoj kolibi jer trpi ogomne bolove svaki put kad dođe u dodir sa električnom energijom.

peterlloydmain

Kada se doselio u kuću u kojoj se sad nalazi 2009. godine morali su da ga izmjeste u invalidskim kolicima, da plove rijekom noću do odredišta kako bi se smanjila mogućnost kontakta sa izvorima električne energije.

Za potrebe pisanja priče o njemu, fotoreporter nije mogao da ga slika jer Piter nije mogao da podnese kameru, pa su kupili jedokratni fotoaparat, a video snimak Pitera i njegovog psa Igi Popa morali su da prave s velike udaljenosti.

(CDM)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.