Oni mrtve sahranjuju 32 kilometra IZNAD ZEMLJE
Sahrana na nebu

VIDEO

Oni mrtve sahranjuju 32 kilometra IZNAD ZEMLJE

Jedno pogrebno preduzeće iz Kentakija od nedavno nudi mogućnost ožalošćenoj porodici da svoje najmilije "sahrane" na 32 kilometra iznad Zemlje.

Iz pogrebnog preduzeća Mesoloft kažu da se pepeo vrati na zemlju u vidu prašine ili kišnih kapi, a cio postupak se može videti na promotivnom video materijalu.

Za ovaj vid sahrane koristi se meteorološki balon koji ponese pepeo do stratosfere. Osnovni paket košta 2.800 dolara, a u njega ne ulazi usluga kremiranja.

Ukoliko se ožalošćena porodica odluči za paket od 7.500 dolara, ima mogućnost da bira jednu od tri lokacije koje Mesoloft ima u ponudi - Kolorado, Indijana ili Novi Meksiko.

Kompanija garantuje da će se balon vratiti u krugu od pet metara odakle je poletio, a porodica će moći urnu da zadrži kao suvenir.

VIDEO > Pogledajte kako izgleda sahrana na nebu:

(Blic)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.