Ovo morate doživjeti na Filipinima
Filipini

Top 10

Ovo morate doživjeti na Filipinima

Planirate uskoro putovanje na Filipine? Da? Blago vama. E pa ako već idete, svakako se zadržite neko vrijeme u glavnom gradu Manili, koji može jako puno toga ponuditi.

Saznajte koje atrakcije svakako morate posjetiti ako se zaletite do grada domaćina jednog davnog Svjetskog prvenstva u košarci, i još puno drugih stvari... 

Riblja pijaca 

Ako ste zaljubljenik u ribu i morske plodove onda je riblja pijaca nešto što nikako ne smete da propustite. Ovde možete svakodnevno kupiti svežu ribu i odneti je u obližnji restoran gde će vam je pripremiti tačno onako kako želite. 

Kapelica Greenbelt 

Smještena usred luksuznog šoping kompleksa Greenbelt 3, kapelica Greenbelt je prekrasno sakralno mjesto. Ovaj arhitektonski nakit stoji kao dragulj u središtu dobro njegovanih temelja, a mise se odvijaju tri puta dnevno. 

Ostrvo Corregidor 

Iako se samo ostrvo nalazi sat i po vožnje od Manile, svejedno je najprepoznatljivija atrakcija u okolini grada. Na ovom ostrvu nalaze se spektakularni ostaci istorijskih spomenika. Ali isto tako i muzeji podignuti u spomen ratova i heroja koji su poginuli na ovom području. 

Muzej San Agustin 

San Agustin je crkva koja se nalazi unutar zidinama opasanog dijela Manile. Prije je to bio samostan, danas je muzej na dva sprata koji su spojeni prekrasnim stepenicama. Muzej je u potpunosti popunjen religioznim kipovima, slikama i ornamentima. 

Binondo 

Ovaj 400 godina stari kineski dio grada je najstariji takve vrste na svijetu. Ovdje ćete pronaći najbolja peciva u gradu ali isto tako i neke od egzotičnijih jela kao što su sušene zmije. Draguljarnice i zlatarnice su sastavni dio ovakvih kvartova. 

Utvrđenje Santiago 

Izgrađeno je 1590. godine kao obrambeno utvrđenje, a izgradili su ga Španci. To je najvažnija i najistaknutija istorijska atrakcija u Manili. Možete prozujati tamnicama, odajama ali i unajmiti konjsku kočiju koja će vas provozati ovim zdanjem. 

Šoping centar „Mall of Asia“ 

Treći najveći trgovački centar na azijskom kontinentu i peti po veličini na svijetu. Ovaj centar ima preko 1000 prodavnica i 360 restorana, muzičku dvoranu, dvoranu za klizanje i IMAX bioskop. 

Podvodni park 

Riječ je o 52 metara dugom podmorskom tunelu gdje posjetioci mogu da nauče sve o koralnim grebenima i podmorskom životu. Pingvini, morski lavovi i ajkule neke su od najposjećenijih atrakcija. 

Palata Malacanan 

Malacanan palata je rezidencijalna palata filipinskog predsjednika. Ture kroz samu palatu su moguće samo uz pratnju koja će vam rado ispričati sve o istoriji ove građevine. 

Park Rizal 

Park Rizal je istorijsko-urbano središte. Poznat je kao najpopularnije mjesto za razonodu Filipinaca, pa je tokom vikenda i praznika prepun posjetilaca. Centralni dio parka je spomenik podignut filipinsko-koreanskom vojniku.

(RTCG)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.