Zlatičanin pobijedio teškog rivala
Zlatičanin slao rivala na pod već u prvoj rundi

Gostujući turnir

Zlatičanin pobijedio teškog rivala

Crnogorski bokser Dejan Zlatičanin pobijedio je u Glazgovu Škotlanđanina Rikija Barnsa u eliminacionom meču za titulu prvaka svijeta u lakoj kategoriji, verzije WBC.

Zlatičanin je ujedno odbranio internacionalnu titulu prvaka svijeta, u verziji WBC. 

Do pobjede u Glazgovu došao je odlukom sudija na poene.

Prednost Zlatičaninu, koji je već u prvoj rundi rivala poslao na pod, dali su Amerikanac Džerald Riter (115:113) i Predrag Aleksić (115:113), dok je škotski sudija Džon Kin meč bodova 115:113 za domaćeg borca.

Zlatičanin je upisao 19. pobjedu na profesionalnom ringu u isto toliko mečeva i stekao pravo da izazove šampiona Omara Figerou. 

Barns, koji je bivši šampion svijeta, u verziji WBO, u lakoj i superlakoj kategoriji, doživio je četvrti poraz na profesionalnom ringu, a ima i 36 pobjeda. (RTCG)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.