U Holivudu uveli konfekcijski broj - 000
Meri Čarteris

Užas

U Holivudu uveli konfekcijski broj - 000

U Holivudu je postala dostupna konfekcijska veličina 000. Da prevedemo - nula je italijanska veličina 32, dvije nule su 30, a tri 28, što ni ne postoji. Da vam bude još jasnije, nula podrazumijeva struk širine 63 cm, a trostruka nula 58, što je srazmjerno pojasu suknje šestogodišnje djevojčice.

- Pomama za selfijima je posebno pojačala ovaj trend, a poznati znaju da ako postave svoju fotku na kojoj su mršavi, sa rebrima koja se ocrtavaju, privućiće pažnju. To nije uvijek realno. Ponekad uvuku stomak, a nekada zbog određenog ugla izgledaju mršavije - kaže trener poznatih holivudskih faca Džejms Duigan.

Manekenke Aleksa Čang, Lengli Foks Hemingvej, Meri Čarteris su ekstremno mršave i vrlo aktivne na društvenim mrežama, ali šta se dešava sa holivudskim facama?

Kejt Bosvort je živ dokaz da producenti vape za “hodajućim skeletima”. Ova glumica je za mjesec dana drastično smršala, a da ne pričamo o sirotoj maloj bogatašici Nikol Riči, koja je cijeli život hodajuća reklama za konfekcijski broj nula.

- Čak su i dame koje nisu na početku karijere podlegle novom trendu. Džuli Braun iz serije “Modern Family” je iz sezone u sezonu sve mršavija, a na prošlogodišnjoj dodjeli Emija je priznala da je gladovala da bi ušla u haljinu koju je nosila. Poslije tog događaja prati je jedan od naslova koji su se pojavili u medijima: ”Da li treba da si skelet da bi bila dovoljno mršava?”.
 
Poznati i anoreksija
Od anoreksije je bolovao i Majkl Džekson, a u posljednje vrijeme se priča da ista bolest muči i glumice Taru Rid i Mišu Barton.

(24sata.rs)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.