Šetnja bolja od dijete
ilustracija

Jednostavno,jeftino i svima dostupno

Šetnja bolja od dijete

Ako želite da skinete višak kilograma i dovedete tijelo u formu, ne morate da se pridržavate strogih dijeta ili da vježbate u najsavremenijim teretanama. Šetnja je najjednostavnija i najzdravija besplatna aktivnost, kojom može da se bavi svako i svuda.

Osim što pomaže da oslabite, zateže mišiće i jača krvne sudove, opušta i oslobađa od nagomilanog stresa, snižava pritisak i puls, a omogućava i dobar san. Najbolje rezultate za skidanje kilograma imaju šetnje brzim tempom, u trajanju od 30 do 45 minuta. Naravno, prije doručka, na prazan želudac, a ako je sunčan dan, dobićete i dovoljno vitamina D koji održava zdravlje kostiju, pišu Novosti.rs.

I pojedini napici mogu da pomognu da dotjerate liniju do odlaska na plažu, na primjer, ukusan dijetalni od crne čokolade. Da, od čokolade! Ova poslastica bogata je flavonoidima, antioksidansima koji se bore protiv visokog pritiska i viška kilograma.

U blender sipajte jedan jogurt, dvije kašike meda, pola banane i 50 g crne čokolade, a zatim dobro umutite. Najbolje je da pijete u prijepodnevnim časovima.

Frape od ananasa sa dosta celuloze i minimumom kalorija, minerala i vitamina, trebalo bi da pijete između obroka. Bromelain, enzim iz ovog voća, podstiče varenje proteina, pa stručnjaci preporučuju da napravite užinu od polovine ananasa i dve kašike lanenog ulja, bogatog nezasićenim masnim kiselinama, koje sprječavaju nadimanje.

Posle ručka i večere, nađite vremena za dvije šoljice hladnog čaja od nane koji će pomoći želucu da apsorbuje masnoće.